diumenge, 18 de gener del 2009

L' entrevista: "Martín Arcos: director de Ràdio la Mina"



Ràdio La Mina es va crear el 1984 com una eina de comunicació al barri. També es tractava de donar a conèixer el barri a la resta de Sant Adrià de Besòs i fugir de la imatge estereotipada de La Mina. Actualment, 24 anys deprés volen impulsar la nova ràdio municipal que l’Ajuntament de la ciutat té previst engegar. Martín Arcos és director tècnic, de programació i de musicals de la ràdio.

Quina és l’audiència que busca Ràdio La Mina?
No busquem un perfil d’oient concret, sinó que emetem per un públic molt heterogeni, la ràdio ha de ser per tothom. Creiem que tot el barri ha de tenir dret a sentir-se representat per la ràdio. Ens definim doncs, com una emissora cultural que no tanca les portes a cap possible oient. Per això, optem per una programació amb grans dosis de música, magazines focalitzats en bona part en les novetats del barri, debats d’actualitat oberts a l’audiència i informatius periòdics.
La vostra emissora segueix una tendència ideològica més o menys concreta en els seus informatius?
La gran majoria de mitjans de comunicació estan influenciats per alguna ideologia, però aquest no és el nostre cas. Nosaltres partim del dret de tots els colors polítics a expressar i difondre les seves informacions per la ràdio. Hem d’estar oberts a totes les sensibilitats; si no fos així, se’ns
podria acusar de pèrdua de la independència del mitjà, cosa que hem evitatal llarg de la nostra trajectòria. La nostra relació amb els partits polítics és de cordialitat, en cap cas d’amiguisme, i ells saben que aquesta és una emissora per a tots.
Quin paper juga Ràdio La Mina al Barri?
En primer lloc, és indubtablement una important eina cohesionadora pel veïnat i pel municipi en el seu conjunt. Participem activament en tot tipus d’actes culturals que s’organitzen a La Mina, ja que, de fet, som una associació de veïns que té com a particularitat la ràdio. Persones de totes
les edats vénen i col·laboren amb nosaltres, des d’estudiants de periodisme amb afany l’estrenar-se en el món radiofònic, fins a jubilats fascinats amb el mitjà. Per a tots ells, muntem cursos d’iniciació a la ràdio.