divendres, 1 de maig del 2009

Volem que la Bastida sigui zona protegida - L'ARE de La Bastida a Les Oliveres



El Govern de la Generalitat ha fet públic un projecte per construir 90 Àrees Residencials Estratègiques a Catalunya, dues de les quals a Santa Coloma de Gramenet:
a les zones de La Bastida i de Safarejos. Esquerra Republicana de Catalunya està a favor de la planificació territorial mitjançant els Plans Directors Urbanístics. Garanteixen la solidaritat intermunicipal en polítiques d'habitatge de protecció pública i en el desenvolupament sostenible. Les Àrees Residencials Estratègiques són actuacions d'aquesta mena. No obstant això, ens oposem a l'ARE de La Bastida.
Hem presentat al·legacions i proposem la seva ubicació al Barri de les Oliveres.
La Bastida és una zona de regeneració ecològica finançada per la Unió Europea. Ha de ser un corredor verd d'accés al Parc de la Serra de Marina prop del conjunt medieval
format per la Torre Pallaresa, la masia de Can Butinyà i el monestir de Sant Jeroni
de la Murtra. L'actuació urbanística representa un impacte directe sobre un dels pocs espais oberts de la regió metropolitana de Barcelona i alhora implica conseqüències de caire funcional i mediambiental, com ara la mobilitat, la necessitat del vehicle privat, l'augment de la contaminació o la manca de serveis.
El barri de les Oliveres és un nucli segregat de la ciutat sense comerç ni serveis. La construcció d'habitatges al carrer d'en Jaume Balmes, proper al Parc urbà de
Can Zam, és respectuosa amb el manteniment del medi. Facilitarà la mobilitat per la proximitat a Línia 9 del metro i trencarà la segregació del barri tot corregint els actuals efectes de manca de comerç i de serveis tot articulant-lo amb el Districte III i amb el conjunt de la ciutat.

Rodolfo del Hoyo
President ERC Santa Coloma de Gramenet